Category: Övrigt

Jag längtar ut på äventyr!

NewYork-21-580

Nu kan ni bygga en egen Lovisa

Här kommer PDF:en som jag lovade. Ladda ned, färglägg, vik och limma så har ni er egen Lovisa. Klicka här!

Print

Lite kärlek till er alla!

Nu närmar sig alla hjärtans dag och då inser man att man borde ge bort lite mer kärlek och omtanke  till sina medmänniskor, på årets alla dagar. Därför vill jag bara säga:

En stor kram och en liten puss till er alla!

LoveSnake

Fyrkanttjej eller mönster 6/30

Jag gillar kuber, kvadrater, fyrkanter och andra kantiga saker. Jag gillar söta fyrkantiga saker för då “skär” det sig lite. Det var ett tag sedan jag visade något “riktigt” här på bloggen och idag ville jag gärna tillverka något. Dagens mönster har därför blivit en liten “paper toy” som man kan skriva ut, färglägga och sedan limma ihop. Jag ska göra några förändringar, skriva instruktioner och sedan ska jag lägga upp en PDF här på sidan som ni kan ladda ned. Jag vet inte om jag hinner allt imorgon men senast på söndag ska den nog vara klar.

FyrkantTjej-Bloggen-Bild

 

En strumptomte

En skruttig strumpa, några knappar, band och fyllning kan bli så här söt.

Socktomte

Köp en te-skjorta

Tänk vad mycket roliga saker man kan skapa och sälja. Du behöver inte ett helt tryckeri utan det är bara att klura, rita och lägga upp på nätet. Här är ett exempel där min kompis Tobias som har te-skjortan.se säljer t-tröjor med med egna tryck.  Bliden kommer från hans sida, snygga eller hur?

Problemet blir att nå ut när vi alla dränks av intryck varje dag. Jag vill att mitt budskap bara ska nå de som är intresserade. Hur gör man det? Är facebook ett bra forum eller borde jag fortsätta med bloggen eller borde man annonsera i en vanligt tidning och vad är det jag vill säga?

Kenneth, behöver du inte en te-skjorta?

te-skjorta

 

 

Tänka, snabbt och långsamt

Jag såg att den här boken har sålt massor och ligger på lite olika topplistor. Tänka, snabbt och långsamt av Daniel Kahneman. Boken ges ut av Volante (Bilden kommer från volante.se). Jag är lite nyfiken på den och funderar på om den är bra eller inte. Är det någon som har läst den och vad tycker ni i så fall? Det första jag ska läsa i år är böcker från alla kontinenter. Hittills har jag valt:

Sydamerika, The Hour of the Star, Clarice Lispector

Australien, Tim Winton, Cloudstreet

Nu har jag kanske en bok från Nordamerika också:

200_tanka-snabbt-och-langsamt

 

Pantone om våren 2014

Snart är våren här och ljusa, mjuka och tunna kläder kommer snart. Jag vill gärna sluta med min vinterjacka och njuta av lite värmande solstrålar. Samtidigt har jag börjar virka saker som kommer ut våren 2014 och funderar på vad som kommer att gälla då. Jag är inte ensam om detta utan alla designers verkar lämna våren 2013 därhän just nu och börja på nästa vår.  Pantone tror på dessa färger, inte mig emot.

Pantone-Spring-2014-Preview-Palette1

 

Hello Kitty + Åry Trays + Bea Szenfeld = Kärlek

Nu är jag hemma från Formex och det fanns massor av fina saker men finast var nog dessa brickor från Åry Trays. Det är Hello Kitty mönster som är designat av Bea Szenfeld. Det var kärlek vid första ögonkastet. Mer bilder kommer imorgon.

HellloKitty

 

 

Nu är jag redo för Formex

Det kommer en rapport nästa vecka, bilden kommer från http://formexmagazine.se.

formex