Category: Virkat

Uppdatering!

Nu har min Fiffiga Fia app fått en uppdatering och klarar av dricks.  Alla som bokför representation kan ha användning för den. Appen håller redan på allt moms, shabloner, gränsvärden etc när du varit ute och ätit med dina kunder. Sök på Fiffiga Fia .

Tänk att det kan kännas så tillfredställande att det man skapat finns att köpa för andra. Att man faktiskt kan programmera själv och få fram något användbart.

Bilden kommer från www.svartafaret.se Jag har gjort figuren och mönster på bilden. Mönster finns att köpa hos närmaste återförsäljare till Svarta Fåret.

901-1922g

 

Tjohoo!

Det var länge sedan sist.  Nu skriver jag för jag har lagt upp ett mönster. Klicka på bilden till höger för att ladda ned det. Jag har funderat på om jag skulle ta betalt eller inte och bestämde mig för att det är frivilligt. Den som vill och har möjlighet får gärna betala 20 kr för detta mönster. Tanken är att de ska bli fem stycken som sitter arm i arm. Vi får se hur det blir.

Baby-580

Lite kärlek till er alla!

Nu närmar sig alla hjärtans dag och då inser man att man borde ge bort lite mer kärlek och omtanke  till sina medmänniskor, på årets alla dagar. Därför vill jag bara säga:

En stor kram och en liten puss till er alla!

LoveSnake

Jag virkar en gris från Virktantens

Jag har lovat Virktantens att provvirka ett av hennes mönster. Det är ett trevligt och lätt mönster och jag har kommit halvvägs. Jag bytte färger och tog färgerna som Pantone tror på våren 2014. Jag ville gärna känna efter vad jag tycker om dessa och jag har insett att jag gillar gult, särskilt riktigt solgult. Jag måste dessutom ta fram min riktiga kamera så att bilderna blir lite finare här, jag börjar tröttna på mina instagram bilder.

Gris

 

Ett luciatåg börjar ta form

Jag har lovat bort ett luciatåg. Jag har lovat det till nästa jul men i början på veckan insåg att jag kommer att tycka det är tråkigt att virka det mitt i sommaren så därför satte jag igång. Jag tänkte att det skulle bli en lucia, två tärnor och två stjärngossar. De ska få lite olika hud och hårfärg. Vi får se om jag hinner klart för imorgon börjar det stora julflängandet som vår familj gör varje år. Vi ska till Mellerud, Partille och Borås innan julen är över. Vi får väll se… Jag får kanske överlämna 3 figurer och ta resten till nästa år. Här kommer ett mörkt kort på hur långt jag kommit hittills.

Lucialtåg

Nu har 200 tygmärken kommit!

Mitt senaste projekt har jag redan tidigare skrivit om och det är att designa tygmärken. Jag har ritat och skickat i filer, klurat och nu äntligen har de kommit, mina nya tygmärken. Jag beställe 200 stycken och jag är jättenöjd. De är tunna, snygga och lätta att sy fast. Jag vet inte riktigt vad jag förväntade mig men inte att det skulle bli så här bra i alla fall.

Nu tänkte jag göra lite mönster och sedan får jag klura ut hur dessa märken ska säljas och till vilket pris. Här är min första figur med sina nya ögon.

 

Mitt liv som småföretagere

Jag tänkte börja berätta lite om litt liv som småföretagare. Jag jobbar 60% på SpeedLedger där jag svarar på frågor om bokföring och 40% med mitt eget företag. I mitt företag designar jag  virkmönster till Svarta Fåret och skriver en bok hos Andina förlag. Idag har jag virkat en kropp och fyra ben som ska till Svarta Fåret. När jag ska skapa mönster fungerar det så här:

1) Jag åker till Svarta Fåret och vi pratar om idéer och tar fram förslag.

2) Jag åker hem,virkar, skriver mönster och skickar allt till dem.

3) En fotograf fotograferar

4) Tryckeriet trycker

5) Du kan köpa det i affär

Det jag gör idag kommer att finnas i garnaffären frammåt sommaren eller hösten. Allt är hemligt så ni får hålla tillgodo med en blid på en lucia som jag gjort. Mönster till luciatåget hittar du hos din lokala garnaffär, se här för återfösäljare.

Vinnare!

Nu har jag lottat ut två vinnare och Julbocken kommer att flytta hem till Milla och tomtetjejen till (Anna). Jag vill tacka alla som har lämnat kommentarer här på bloggen för det värmer ända ner i lilltårna och jag blir aldeles lycklig. För er som inte vunnit har jag lagt upp tomtetjejmönstret som en länk till höger här på sidan så att ni kan virka en egen tjej.

En liten börs för mynt

Jag har virkat en lite börs till mina mynt och nu ska jag göra att litet fodral till mina kort också. Tänk att det är så svårt att ta snygga kort och få dem snygga och ljusa. Jag får nog skicka mig själv på kurs.

I år blir det julgran

Min son Oscar har precis fyllt 4 år och i år och han ser redan fran emot julen och därför ska det bli julgran här hrmma i år. Det var längesedan vi hade julgran och vi har inte så mycket att stoppa i den. Jag har tänkt virka julgransdekorationer och  jag började med girlanger. Jag ska göra några prov först och här är första försöket.